Alt om Platil

Historikk om bedriftens utvikling og Platil.

 

I 1947 ble selskapet stiftet under navnet Doktor Plate Kjemiske Fabrikk GmbH av Dr. Karl Plate, en kjent oppfinner i Bonn. På "Plate" ble plastfibre og kjemiske produkter produsert og distribuert for en lang rekke bruksområder, og så i 1950 ble utviklingen av glidelås i plast ført til verdensomspennende serieproduksjon. I 1949 registrerte Dr. Karl Plate den første monofilamentfiskelinjn under handelsnavnet PLATIL, som ble et kjent varemerke over hele verden og nå antageligvis er det eldste eksisterende merkenavnet for monofilamentfiskesener. Navnet PLATIL ble unnfanget ved å kombinere navnet til oppfinneren , Dr PLATE, med ordet FILAMENT. Innføringen av PLATIL STRONG, dens unike presise spoling og distribusjon via et eksklusivt globalt nettverk av grossister har vært integrerte faktorer i PLATILs stigning til "berømmelse" over hele verden og har hjulpet selskapet til å bli en av verdens ledende produsenter av monofilamentfiskesener. Vårt slagord "PLATIL over hele verden" står for merkets globale suksess.

I dag gjennomføres kontinuerlige forbedringer av ekstrudering og produksjonsteknikker for å oppfylle de økende standardene i styrke og samtidig forbedre smidigheten av senene, til en verden av sportsfiske. Produksjonsmetodene våre garanterer maksimal presisjon, og kombinert med den beskyttende trippelstrekkprosessen, som til og med i dag ser ut til å være unik i bransjen, gjør monofilamentet til en førsteklasses fiskesene av topp kvalitet. For å redegjøre for kravene til et stort antall sportsfiskere utviklet vi i 1992 PLATIL XTRA, en linje med ca. 10% mer styrke mens du bevarer hele smidigheten til senen. I september 1993 inngikk Plate en samarbeidsavtale med MONOFIL-TECHNIK GmbH der produksjonsstedet ble flyttet til Hennef, som ligger 15 km fra Bonn. MONOFIL-TECHNIK GmbH er et spesialistfirma som på det tidspunktet var fullstendig forpliktet til produksjon av monofilamenter ved bruk av alle termoplastiske fibre som er tilgjengelige over hele verden og anses i profesjonelle kretser som den øverste produsenten av monofilamenter. Så fra denne datoen og fremover kom monofilament PLATIL-Lines direkte fra hendene på spesialister.


I 1994 arbeidet MONOFIL-TECHNIK i et tett samarbeid sammen med konkurranse og sportsfiskere, og utviklet en ekstremt tynn og sterk sene, spesielt tilpasset kravene til fiske med spinnere - PLATIL Technik. I 1995 ble verdens første trippelstrekkingsmaskin monofilament montert på MONOFIL-TECHNIK. Denne produksjonsmetoden muliggjør ytterligere økninger i senestyrke, som fra begynnelsen av 1996 og fremover kom alle PLATIL fiskeseneprodukter til gode. En ytterligere innovasjon som ble lansert i sesongen 1996, var den "usynlige" PLATIL Ghost utviklet på basis av PVDF. Med denne linjen kan ikke bare sportsfiskeren dra fordel av lysbrytningen, som er nesten identisk med selve vannet, men også fra en 78% økning i senevekten (synker raskt og optimalisert senebane på grunn av forbedret kinetisk energi) og en ekstrem høy motstand mot ultrafiolette stråler (ca. 20 års levetid). Takket være utmerkede forretningsresultater i 1998 / 1999 bestemte MONOFIL-TECHNIK seg for å etablere et ekstra produksjonsanlegg med et overflateareal på 4000 kvadratmeter for å redegjøre for den økende etterspørselen av høykvalitets monofilamenter. Selskapet fortsetter å utvide takket være kjøpet av nye monofilamentbelter utstyrt med avansert ekstruderingsteknologi og den resulterende økningen i produksjonskapasitet. En annen trippel strekkmaskin ble også installert, og i dag er MONOFIL-TECHNIK blitt en av verdens ledende leverandører av monofilamenter.

I 1998 begynte utviklingen av den unike PLATIL SOUVERÄN. Denne verdensomspennende patentregistrerte fiskesenen ble introdusert for den internasjonale offentligheten i begynnelsen av sesongen 1999 og gir sportsfiskeren fordelene med stabil senekondisjonering kombinert med ekstremt høy styrke og smidighet, forbedret knutestyrke sammen med en betydelig reduksjon av minne-effekt på linjen. En annen viktig funksjon er dens holdbarhet med lang levetid, der ingen av senens kvaliteter går tapt. Alt dette oppnås ved å bruke en spesiell PTFE-emulsjon mettet filt, som, liggende inne i klimasikkeren, "fukter" luften rundt senen. 1999 var også 50-årsjubileum for verdens eldste merke for monofilamentfiskesener. Av det nye PLATIL SOUVERÄN, ble et PLATIL-jubileumsprisspill (1949 - 1999) arrangert i Tyskland og i utlandet - toppremien i butikken var en ny Beetle fra Volkswagen. Og prisbilen går til: en glad og lojal PLATIL sportsfisker fra De belgiske Ardennes. I 1999/2000 overgår "SOUVERÄN" langt på vei alle salgsforventninger og blir en "bestselger". Hos MONOFIL-TECHNIK er de ansatte raskt ute med å resonnere seg om senens suksess - den leverer alle løftene til sportsfiskeren - og når sportsfiskeren spoler inn senen, er han øyeblikkelig klar over fordelene: knapt noen minneeffekt på senen! I fremtiden vil PLATIL-fiskesener fortsette å være topp moderne når det gjelder tekniske nyvinninger, ettersom det gir en veldig fordel fra den omfattende MONOFIL-TECHNIK fabrikkens kunnskaper og bruk av de nyeste plastmaterialene som er tilgjengelige på verdensmarkedet for et bredt spekter av funksjoner. Så du kan være trygg på at det nye årtusenet helt sikkert vil føre til en helt ny "PLATIL", hvis funksjoner til og med vil overgå våre dristigste forventninger!